Höganäs
Nyhamnsläge
Lerhamn
Mölle
Kullaberg
Arild
Skäret
Svanshall
Rekekroken
Jonstorp
Farhult
Häljaröd
Brunnby

Kartan
 
Hem

Kullaberg är ett naturreservat som ligger i en fantastiskt vacker natur längst ute på Kullahalvöns nordvästspets.

Man kan vandra i många timmar genom reservatet och uppleva allt från vacker skog, till hänförande utsikt från toppen (Håkull) och uppleva när Öresund möter Kattegatt längst ute vid Kullens fyr.

Ute vid fyren finns ett nyinrättat Naturrum som beskriver Kullabergs fauna och flora, samtidigt som utsikten härifrån är fantastisk.

Inne i naturreservatet finns en av Sveriges absolut vackrast belägna golfbanor, med egen restaurang.

Lars Vilks har nere på stranden skulpterat fram de omtalade konstverken "Nimis" och "Arx", som nås om man tar sig till parkerinngen vid hembygdsgården, som heter "Himmelstorps hembygdsgård". Promenaden ner till Lars vilks skapelser i trä och sten erbjuder en klättring ner som känns i benen, men är väl värd detta, vilket man upptäcker väl på plats nere vid stranden. Rejäla skor rekommenderas!

Ovan nämnda Hembygdsgård, erbjuder om sommaren försäljning av glass, kaffe och kakor för den som är sugen.

Inne i Kullaberg finns också gångar till grottor som är intressanta att besöka och promenaderna dit är också givande genom den vackra naturen.

I Ransvik hittar man platsen för de första berömda baden i Mölles närhet, dit folk färdades från när och fjärran. Idag finns restaurang och café här.

kullabygdennu006003.jpg
© 2009 | Kullabygden.net
Webbdesign Kullabygden.net
kullabygdennu006001.jpg